Skit i valkompassen – Kolla fakta istället

Under det här valet har jag testat flera valkompasser. Tycker inte dem är speciellt bra. De säger noll om vilket fokus en regering har när den väl tillträder. Den här sammanställningen är visserligen kanske något subjektiv men säger ändå väldigt tydligt vad regeringar haft för fokus.

Blå regeringar fokuserar på utförsäljning, skattesänkningar, avregleringar och sätta mycket hård press på arbetslösa och andra svaga grupper. De gynnar också folk som redan har jobb och som har gott om pengar.

Röda regeringar fokuserar på att minska klyftorna. Stärka vård, skola och omsorg samt hela den kommunala sektorn. Vill få fler i utbildning så att företag och offentlig sektor ska kunna anställa. Gynnar de som är sjuka, arbetslösa och har dåligt med pengar.

Här är en summering av de besluten som tagits de fyra senaste mandatperioderna. 8 år med en moderatstyrd regering och 8 år med en sosseregering. Du kan nog läsa själv. Och välja själv. Vilket samhälle vill du leva i?  Mitt råd är: Skit i valkompassen – kolla fakta istället!


Klicka för att göra den större

Michael Ländin, riksdagskandidat Socialdemokraterna Kalmar län

 

 

2 veckor sedan
4 veckor sedan
1 månad sedan
1 månad sedan
2 månader sedan
2 månader sedan
facebook Twitter Email