Oacceptabelt att hota en folkvald politiker

Idag på Barometerns hemsida har vi kunnat läsa att en politiker i Kalmar har blivit mordhotad. Och inte bara han utan hoten gäller även hela hans familj.

Det fria ordet och demokratin är grundläggande principer i vårt samhälle. Demokratin handlar om att alla människor ska ha samma möjlighet att påverka samhället och det beslutsfattande som sker. Det fria ordet handlar om att alla ska ha rätt att uttrycka sina åsikter och att de åsikterna ska kunna mötas av kritik och debatt.

Därför är det oacceptabelt att någon blir hotad till livet på grund av sina politiska åsikter. Att det är en Sverigedemokrat den här gången innebär bara att det blir någon annan nästa gång. Det hotar samtidigt både det fria ordet och demokratin. Det är viktigt att vi som samhälle står upp för dessa principer och fördömer allt våld och hot.

Demokratin och det fria ordet är inte självklara och måste försvaras. Vi har ett ansvar att kämpa för dessa principer och visa att de är viktiga för oss. Det är bara genom att respektera varandra och acceptera att människor har olika åsikter som vi kan bygga ett tryggt och stabilt samhälle.

2 veckor sedan
1 månad sedan
1 månad sedan
1 månad sedan
2 månader sedan
2 månader sedan
facebook Twitter Email