Boktips om girighet, hantera rädslor och framgång

Som hundägare har man gott om tid att lyssna på ljudböcker. Mest läser jag faktaböcker inom politik, ekonomi, historia och olika självhjälpsböcker eller biografier. Här kommer några tips som jag kan rekommendera.

Girig-Sverige – Så blev folkhemmet ett paradis för de superrika.
Kategori: Fakta/Ekonomi – Författare: Andreas Cervenkas.
Detta är en bok som ger en aha-upplevelse där de superrika blir allt fler i Sverige och de lever i som en helt egen värld med egna lagar och regler. Kanske inget nytt under solen, om det varit om USA boken handlade, men att det var så i Sverige får en att förstå på en annan nivå. Som TV-serien Succession fast på svenska.

Fear bubble
Kategori: Fakta/Självhjälp Författare: Ant Middleton.
Den tidigare prickskytten i brittiska specialstyrkorna Ant Middleton (som också numera är TV-stjärna) beskriver väldigt ingående hur man kan hantera sin rädsla med hjälp av att måla in sin rädsla i en gul bubbla. Ja, det funkar – i alla fall med spindlar. Han kombinerar berättelser från sin tid i det militära med klättringar på Mount Everst och det känns som att man verkligen är däruppe och klättrar med honom. Efter boken tog jag på mina VR-glasögon och hittade en VR-video från Mount Everest där författaren var med. Det var väldigt coolt att se honom nästan som i verkligheten däruppe.

Det svenska techundret
Kategori
: Fakta/Tech Författare: Kina Zeidler
Att ingående få berättat om hur de framgångsrika bolagen som Spotify, Skype (sålt), Mojang/Minecraft (sålt) och Klarna växt fram är väldigt spännande. Mycket bra skrivet. Genom djupgående intervjuer och fängslande berättelser avslöjas hemligheterna bakom Sveriges världsledande techbolag. Möjligen blir den lite sämre mot slutet, men som helhet är det en verkligen inspirationsbok för den som vill drömma om att lyckas med business och bara förstå hur mycket arbete det ligger bakom succéerna.

1 månad sedan
2 månader sedan
2 månader sedan
3 månader sedan
3 månader sedan
3 månader sedan
facebook Twitter Email